Britse begroting speelt in op “uitdagende omstandigheden” na Brexit-referendum

Britse begroting speelt in op
Britse begroting speelt in op "uitdagende omstandigheden" na Brexit-referendum

De Britse regering zal zich in haar eerste begroting sinds het Brexit-referendum vooral concentreren op infrastructuurwerken, zo blijkt zondag uit een mededeling van de Britse Schatkist. De regering zal, met het oog op de Brexit, het besparingsbeleid ook ietwat versoepelen. Philip Hammond, de nieuwe minister van Financiën, voorziet voor zowat 1,3 miljard pond (1,5 miljard euro) nieuwe investeringen in het Britse wegennet. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in innovatie. Hij zet ook in op “het stimuleren van de economische groei op lange termijn” en op het wegwerken van de “lage productiviteit” van het land.

De minister benadrukt dat het financieel beleid van de vorige regering – die van het terugdringen van het begrotingstekort een prioriteit had gemaakt – wordt voortgezet. Wel zal de regering-May iets soepeler met die doelstellingen omspringen.
“Philip Hammond zal een nieuw budgettair kader opstellen, met de nadruk op flexibiliteit, om de regering de mogelijkheid te geven om een antwoord te bieden aan de uitdagende economische omstandigheden”, zo vermeldt de mededeling van de regering, in een impliciete verwijzing naar de toekomstige uitstap uit de EU.
Hammond zal de begroting woensdag voorleggen aan het parlement.

Bron: Belga