Brandweerzones in provincie Antwerpen krijgen honderden oproepen door stormweer

Brandweerzones in provincie Antwerpen krijgen honderden oproepen door stormweer

In heel de provincie Antwerpen zijn er bij de hulpdiensten honderden meldingen binnen gelopen over stormschade. Er vielen daarnaast ook twee gewonden: een Amerikaanse vrouw kwam in Antwerpen onder een omgewaaide stelling terecht en in Borsbeek belandde een scoutsjongen onder een boom. De brandweerzone Antwerpen kreeg meer dan 300 oproepen te verwerken. Vaak ging het over bomen en takken die op de rijbaan lagen of dakpannen die waren gaan vliegen. Aan het Deurganckdok in de haven werden ook gestapelde containers omver geblazen.
Op de Groenplaats raakte een Amerikaanse vrouw van 49, die met haar gezin op bezoek was in Antwerpen, bedolven onder een omgewaaide stelling. Ze vecht nog altijd voor haar leven in het ziekenhuis. Er wordt onderzocht of de stelling wel voldoende was vastgemaakt.

Bij de brandweerzone Rand kwamen meer dan 500 oproepen binnen. In Borsbeek kreeg een scoutsjongen van 17 uit Wommelgem een boom op zich. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

De brandweerzone Kempen ontving iets meer dan 100 oproepen over bomen die op de weg waren gevallen, afgerukte elektriciteitskabels, etc. Er werd nergens zware schade opgemeten en er vielen ook geen gewonden.

De brandweerzone Taxandria kreeg ruim 140 meldingen van stormschade. Ook hier vooral omgewaaide bomen, dakpannen en isolatie die waren weggevlogen of stellingen die niet meer stabiel stonden. Hetzelfde geldt voor brandweerzone Rivierenland, die 150 tot 200 oproepen te verwerken kreeg. Uit veiligheidsoverwegingen bleven veel parken en groendomeinen in de provincie gesloten. Ook de Sint-Romboutstoren in Mechelen kon zondag niet bezocht worden.

bron: Belga