ATP World Tour Finals – Andy Murray wint seizoensfinale en beëindigt 2016 als nummer een

ATP World Tour Finals - Andy Murray wint seizoensfinale en beëindigt 2016 als nummer een

Andy Murray (ATP-1) heeft zondag in de O2 Arena van Londen de ATP World Tour Finals gewonnen. In de finale nam de 29-jarige Schot met 6-3 en 6-4 de maat van zijn Servische leeftijdsgenoot Novak Djokovic (ATP-2). Na 1 uur en 43 minuten verzilverde hij zijn derde matchbal. Dankzij de zege beëindigt Murray voor het eerst het seizoen als nummer een van de wereld. Bij een nederlaag was Djokovic die eer voor de vijfde keer en de derde keer op rij te beurt gevallen. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat de nummers een en twee van de wereld in de finale van de Masters om de eerste plaats op de wereldranglijst streden.
Murray bracht zijn naam voor het eerst op de erelijst van de ATP Finals. Bij zeven eerdere deelnames schopte hij het nooit verder dan de halve finales. Hij won nu 44 ATP-toernooien, waarvan negen in 2016. Eerder dit jaar was hij al de beste in Rome, Queen’s, Wimbledon, het olympisch toernooi in Rio, Peking, Shanghai, Wenen en Parijs-Bercy.
De Zwitser Roger Federer blijft met zes zeges alleen recordhouder op de ATP Finals. Djokovic moet het voorlopig met vijf zeges stellen. Hij won de vorige vier edities van het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen en was in 2008 al een eerste keer de beste.

.

bron: Belga