Anke Van dermeersch niet langer senator na bezoek aan Gouden Dageraad

Anke Van dermeersch niet langer senator na bezoek aan Gouden Dageraad

Vlaams Belang schrapt Anke Van dermeersch als lid van het partijbestuur en vervangt haar als gemeenschapssenator. De partij neemt die beslissing na het bezoek dat ze samen met Filip Dewinter, Jan Penris en Frank Creyelman bracht aan de Griekse partij Gouden Dageraad. “Met een dergelijk bezoek kan je enkel in je eigen voet schieten”, zei voorzitter Tom Van Grieken gisteren. De partijleden reisden afgelopen week naar Griekenland om er de vluchtelingencrisis met eigen ogen te aanschouwen. Op foto’s en berichten op sociale media was te zien dat de Vlaams Belangers ook een ontmoeting hadden met leden van Gouden Dageraad en dat Dewinter zelfs een toespraak hield op een bijeenkomst van die partij. Gouden Dageraad wordt beschouwd als neonazistisch.

Voorzitter Tom Van Grieken riep een speciale vergadering van het partijbestuur samen om zich over de kwestie te buigen. Daar werd beslist dat de drie betrokken parlementsleden officieel worden terechtgewezen. Ze mogen geen politieke buitenlandse contacten meer onderhouden zonder mandaat van de voorzitter of van het partijbestuur.
Anke Van dermeersch krijgt nog een extra sanctie en verliest enkele van haar bevoegdheden. Ze blijft wel Vlaams parlementslid.

bron: Belga