Zulte Waregem zet herfsttitel in de verf

Zulte Waregem heeft de topper tegen Anderlecht naar zijn hand gezet: 3-2. De fusieclub boog in de tweede helft een achterstand om en loopt zo verder uit in het klassement.
Maarten

Voor Zulte Waregem is het meteen de eerste overwinning van het seizoen tegen een ploeg uit de top zes. Tegen Gent, Genk, Oostende en Club kwam de herfstkampioen in het beste geval niet verder dan een gelijkspel, maar dankzij een sterke tweede helft bracht het daar tegen Anderlecht verandering in.

De Brusselaars gingen na een vermakelijke eerste periode nochtans met een 1-2 voorsprong de kleedkamers van het Regenboogstadion in. Twee doelpunten van de onvermijdelijke Poolse topschutter Teodorczyk maakten de vroege openingsgoal van Cordaro ongedaan. Die bracht de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong met iets tussen een schot en een voorzet in.

Leye doet match kantelen

Vlak na de pauze kantelde de wedstrijd helemaal. Aanvoerder Leye versierde meteen na de aftrap een strafschop na licht contact met Nuytinck. Derijck liet de wenkende kans vanop elf meter niet liggen. Een paar minuten later deed Leye zelf het stadion ontploffen toen hij een voorzet van Hamalainen tegen de netten knikte.

Anderlecht was van slag en mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat de schade niet verder opliep. Door de vierde competitienederlaag van het seizoen doet paars-wit wel een slechte zaak in het klassement. Anderlecht zakt in één klap naar de vijfde plaats en telt nu al acht punten achterstand op Zulte Waregem.