Titanfall 2: De Titans zijn terug

Titanfall 2
Foto R.V.

Ondanks enkele leuke ideeën brak Titanfall bij zijn release in 2014 weinig potten. Twee jaar later heeft deze futuristische FPS zijn beginnersfouten rechtgezet in een titanisch vervolg.

Ondanks vrij positieve recensies slaagde de eerste Titanfall er niet echt in zijn plaats te veroveren tussen de vele andere multiplayershooters. De game van studio Respawn en uitgever Electronics Arts had te kampen met enkele nadelen. Naast een gebrek aan inhoud was de titel ook uitsluitend gericht op Xbox en pc, en op onlinegamers. Meer dan twee jaar later maakt Titanfall zijn comeback met een verbeterde formule. En deze keer op Xbox One, PS4 en pc. Maar vooral met – naast zijn multiplayermodi – een knap soloavontuur, dat op zichzelf al meer dan de moeite waard is.

Mens en machine

In deze futuristische FPS speel je Jack Cooper, die het in zijn eentje moet opnemen tegen de vijand op de planeet Typhon. Gelukkig kan hij rekenen op de power van Titan BT-7274, een gigantische robot wiens vorige piloot gedood werd. Mens en machine moeten hun krachten bundelen om de vijand te verslaan, die ook over Titans beschikt. Tijdens het avontuur bestuur je afwisselend Cooper en de BT-7274.

De gameplay is compleet anders naargelang je personage. In het eerste geval moet je vooral snel, behendig en nauwkeurig zijn. Je verplaatst je door over de grond te glijden, op muren te lopen en dubbele sprongen te maken met je jetpack. Bestuur je de Titan, dan draait alles om vuurkracht en moet je vooral de juiste wapens kiezen om de vijandige robots te verslaan. De solomodus is aan de korte kant – reken op minder dan tien uur om uit te spelen – maar de relatie tussen mens en machine werkt uitstekend en het avontuur is razend spannend.

Zes nieuwe Titans

Ook het recept van de multiplayer is verbeterd. De gameplay is fel en nerveus, en de gevechten tussen de robots staan centraal. Titanfall 2 trakteert je op zes nieuwe Titans, een leuke extra spelmodus (Bounty Hunt) en een heleboel wapens. De graphics mogen er ook zijn, met knappe texturen en explosies, zonder vertragingen of bugs.

Titanfall 2 is een uitstekende verrassing, met een spannende solomodus en wilde multiplayerpartijtjes. Zijn zwakke plek? Gereleaset worden tussen 2 andere bekende FPS met een grote fanbase: Battlefield 1 en Call of Duty Infinite Warfare. Een slechte timing, die deze kwaliteitsvolle game weleens pijn zou kunnen doen.

(tw)
4/5 sterren