Weerbericht – Zaterdag nog even stilte voor de storm

Zaterdag wisselen zon en wolken af en is de buienkans in het westen aanvankelijk groot. De maxima schommelen rond 7 graden. Zondag nadert een regenzone en waait het flink met windstoten tot 100 km/uur. Het wordt wel zachter, tot 13 graden. Maandag regent het nog, bij rukwinden tot 60 km/uur en maxima rond 13 graden. Zaterdag wordt het op een lokale lichte bui na overwegend droog. In het noordwesten is de buienkans eerst groot, mogelijk met een donderslag. Het blijft wel afwisselend half- tot zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden. Er staat een matige wind uit zuidzuidwest.
Zaterdagavond en ’s nachts zijn er eerst enkele opklaringen. In de loop van de nacht komt er vanaf het westen meer bewolking binnen, gevolg door regen in de westelijke landshelft. De minima liggen tussen +1 en +5 graden. De zuidenwind spant aan van matig tot vrij krachtig of krachtig met aan de kust op het eind van de nacht rukwinden tot 90 km/uur en tot 70 km/uur landinwaarts.
Zondag zorgt de stormdepressie over Engeland eerst voor regen later gevolgd door wisselvallig weer met soms buien vanaf het westen. We verwachten een meestal krachtige zuidenwind met windstoten rond 90 km/uur en plaatselijk rond 100 km/uur. In de namiddag ruimt de wind naar zuidwest. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden in het westen van het land.
Maandag zorgt een andere depressie nog voor regenachtig en winderig weer. Het blijft echter zeer zacht met maxima rond 13 of 14 graden in het centrum.
Dinsdag zijn er nog vrij veel wolkenvelden met nog kans op neerslag. De maxima liggen rond 10 of 11 graden in het westen. Vanaf woensdag ontwikkelt er zich een hogedrukgebied over de Britse Eilanden. Het wordt dus droger maar geleidelijk frisser met vrijdag maxima rond 6 graden. Er waait ook een schrale noordoostenwind.

bron: Belga