Tweeduizend Turken protesteren in Brussel tegen "terrorisme van PKK"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aan het Schumanplein in Brussel zijn zo'n 2.000 Turken, een cijfer van de organisatie, samen gekomen om te protesteren tegen de "manifestaties en terroristische daden" van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK, maar ook tegen de terreur van IS. Honderden Turkse vlaggen kleurden de menigte rood, terwijl er ook verschillende vlaggen en spandoeken met boodschappen tegen terrorisme omhoog gehouden werden. Verschillende personen spraken de menigte toe om de manifestaties van de Koerdische gemeenschap die in Europa en met name in België worden toegelaten aan te klagen.

"De PKK is zowel door Europa als Amerika erkend als terroristische organisatie. Toch zien we manifestaties die door zogezegde culturele organisaties gehouden worden, maar waar dan kopstukken van PKK afgebeeld worden op vlaggen", vertelt een woordvoerder van de Turkse gemeenschap.

Begin november werden in Turkije nog verschillende Koerdische oppositieleden opgepakt door premier Erdogan. Een actie die bij de Europese Unie niet in goede aarde viel. Toch hopen de Turken nog altijd op een toetreding tot de EU. "Wij zijn nog altijd voor de toetreding van Turkije tot Europa, want zowel de Europese landen als Turkije hebben elkaar heel wat te bieden. Als we een democratie willen, moet het weliswaar van beide kanten komen", luidde het.

bron: Belga