Sanne Cant heerst in Hasselt

Sanne Cant heerst in Hasselt

Sanne Cant heeft haar achtste overwinning van het seizoen beet. De Belgische kampioene soleerde naar de zege in de Soudal Classics in Hasselt. Ellen Van Loy en de Amerikaanse Elle Anderson vervolledigden het podium. Het was Ellen van Loy die als eerste het veld indook en de beste start nam in het Kapermolenpark. De renster van Telenet-Fidea Lions nam vlug enkele lengtes en wist een een tijdlang die voorsprong te behouden na een slechte start van Sanne Cant.
De Belgische kampioene maakte evenwel de aansluiting en het duo kleurde de wedstrijd. Achter hen kwam Jolien Verschueren ten val waardoor ze slechts als tiende zou finishen, op 3:38 van de winnares.

Van Loy voelde zich thuis in de modder en het zand van Hasselt en klampte lange tijd aan bij Cant die een paar keer versnelde, maar zich niet meteen wist te ontdoen van haar rivale.
Een vierde versnelling bleek de goede en Cant soleerde naar de zege, haar achtste van het seizoen, haar vierde al in Hasselt. Van Loy werd tweede, de Luxemburgse Christine Majerus leek op weg naar een derde plaats, maar door een probleem met het zadel wist de Amerikaanse Elle Anderson op het podium te eindigen.

bron: Belga