Nog twee dertigers uit Beringen in de cel voor moord op Nederlander in Bladel

In het onderzoek naar de dood van de 41-jarige Jan van Mosselveld uit Bladel (Nederland) arresteerde het cold case-team van de politie Oost-Brabant afgelopen donderdag twee 35-jarige mannen uit het Limburgse Beringen. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van Mosselveld, die op 22 augustus 2001 door meerdere schoten in zijn woning om het leven kwam. Eerder werd de 35-jarige Avni K. uit Beringen in de gevangenis gearresteerd, nadat er een DNA-match was met een bloedspoor in het huis van het slachtoffer. Avni K. zat in de gevangenis van Hasselt voor een gewapende overval op een gokkantoor. De politie van Oost-Brabant heropende na de DNA-match het onderzoek naar de dood van van Mosselveld. Het Nederlandse openbare ministerie werkt hiervoor nauw samen met de Belgische autoriteiten.
Voorbije donderdag gingen de twee Beringenaren zich spontaan aanmelden bij de politie in Nederland. Ze waren in het gezelschap van een advocaat en gaven toe bij de zaak betrokken te zijn. Momenteel zitten dus al drie verdachten vast. De onderzoeksrechter in Hasselt beslist op een later moment over de uitlevering van gedetineerde Avni K.
Het onderzoek naar de dood van van Mosselveld gaat intussen door. Het cold case-team sluit nieuwe arrestaties niet uit. De politie maakte vijftien jaar geleden bekend dat het slachtoffer in drugs handelde en dat hij waarschijnlijk gedood werd bij een uit de hand gelopen ripdeal.

bron: Belga