Mike Pence uitgejouwd bij voorstelling musical “Hamilton”

Mike Pence uitgejouwd bij voorstelling musical
Mike Pence uitgejouwd bij voorstelling musical "Hamilton"

Mike Pence, de toekomstige Amerikaanse vicepresident, is uitgejouwd toen hij een voorstelling van de musical “Hamilton” in Broadway in de Amerikaanse stad New York bijwoonde. Een van de acteurs las na de voorstelling een brief voor gericht aan Pence. “Wij, mijnheer, zijn het diverse Amerika dat gealarmeerd is en angstig is dat uw nieuwe administratie ons niet zal beschermen”, aldus Brandon Dixon, die eerst Pence bedankte voor zijn aanwezigheid. Toen Pence vrijdagavond aankwam in de zaal, werd hij onthaald op een mix van applaus en boegeroep van de andere toeschouwers. De musical viert de diversiteit en bijdrage van immigranten aan de Amerikaanse samenleving.
Zijn toekomstige president Donald Trump reageerde op Twitter. “Onze fantastische toekomstige vicepresident Mike Pence was lastiggevallen gisterenavond in het theater door de cast van Hamilton, voor de camera’s. Dit mag niet gebeuren!” Hij eiste verontschuldigingen voor zijn vicepresident.

Ook de woordvoerster van Trump en zijn voormalige campagneleidster, Kellyanne Conway, zei op Twitter dat Pence respect en een “rustige avond met zijn neef en dochter” verdient.
De acteur die de tekst voorlas, onder applaus, reageerde eveneens. Hij zei dat “conversatie” niet hetzelfde is als iemand lastigvallen. “Ik waardeer dat Mike Pence stopte om te luisteren.”
Volgens de krant The New York Times was Mike Pence de zaal aan het verlaten toen de tekst werd voorgelezen, maar kon hij die in zijn geheel aanhoren.

Bron: Belga