Kwalif. EK basket (v) - België doet gouden zaak met zege tegen Wit-Rusland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische basketbalvrouwen hebben zaterdag in Namen een uitstekende zaak gedaan met het oog op de kwalificatie voor het EK in 2017. De Belgian Cats wonnen hun derde match in groep G van Wit-Rusland met 64-56 (20-19, 16-15, 17-11, 11-11). Kim Mestdagh, die na het forfait van Sofie Hendrickx (enkelblessure) de aanvoerdersband droeg, was met 17 punten het best bij schot. Ann Wouters deed met 10 punten en 6 rebounds ook een flinke duit in het zakje.

België heeft na drie matchen vijf punten in kwalificatiepoule G. Wit-Rusland speelde zijn vier wedstrijden en heeft zes punten. Polen, woensdag de volgende tegenstander van de Belgian Cats, verzamelde vier punten uit drie wedstrijden. De Belgen gaan woensdag in het Poolse Walbrzych op zoek naar hun eerste EK-ticket sinds 2007. Toen eindigden ze op de zevende plaats.

De eerste van de groep plaatst zich voor het EK, net als de beste zes tweedes (op negen groepen). Enkel een nederlaag met meer dan 30 punten in Polen kan hen nog van een plaats op het EK houden. In de heenwedstrijd in Namen kregen de Poolse basketbalvrouwen een pak slaag (100-63).

.

bron: Belga