ATP World Tour Finals – Andy Murray plaatst zich na bijna vier zwoegen voor finale

ATP World Tour Finals - Andy Murray plaatst zich na bijna vier zwoegen voor finale

De Schotse nummer een van de wereld Andy Murray heeft zaterdag voor eigen volk in de Londense O2 Arena zijn halve finale van de ATP World Tour Finals (hard/7,5 miljoen dollar) gewonnen. In een spannende wedstrijd ging de Canadees Milos Raonic (ATP-4) voor de bijl in drie sets: 5-7, 7-6 (7/5) en 7-6 (11-9)). De wedstrijd duurde maar liefst 3 uur en 42 minuten en was daarmee de langste wedstrijd in de geschiedenis van de Masters. Na een gelijkopgaande openingsfase trok Raonic in het slot van de eerste set het laken naar zich toe. In set twee verloren beide spelers in het begin elk een keer hun opslagspelletje, waarna een tiebreak voor de beslissing moest zorgen. In de derde en laatste set moesten beide spelers twee keer hun service afgeven, waarna opnieuw een tiebreak voor uitsluitsel moest zorgen. Daarin liet Murray drie matchpunten liggen, alvorens het vierde te verzilveren en Raonic, die één matchbal onbenut liet, huiswaarts te sturen.
Murray en Raonic stonden dit seizoen vijf keer eerder tegenover elkaar en telkens trok de Schot aan het langste eind. De laatste zege van Raonic dateert al van maart 2014.
In de andere halve finale nemen de Serviër Novak Djokovic (ATP-2) en de Japanner Kei Nishikori (ATP-5) het zaterdagavond tegen elkaar op. Als Djokovic zich niet voor de finale plaats, is Murray meteen zeker dat hij het jaar als ’s werelds nummer een afsluit.
Murray staat voor de eerste keer in de finale van het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen. Bij zeven eerdere deelnames schopte de olympische kampioen het nooit verder dan de halve finales. De voorbije twee jaar ging hij er in de groepsfase uit. Djokovic won de jongste vier edities van de seizoensfinale en was in 2008 al een eerste keer de beste. Een zesde zege zou hem op gelijke hoogte van recordhouder Roger Federer brengen.

.

bron: Belga