Hyperallergische vrouw kan niet in de buurt van haar man komen

Johanna Watkins en haar echtgenoot.

Johanna Watkins lijdt aan een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat ze aan zowat alles allergisch is, inclusief knuffels van haar echtgenoot.

Allergieën bestaan in alle geuren en kleuren. De ene niest al eens van te veel stof, de andere krijgt gezwollen ogen bij een grote hoeveelheid pollen of jeuk bij het eten van pinda’s. Dat is echter niets in vergelijking met wat Johanna Watkins te verduren krijgt. De vrouw is aan zowat alles allergisch, inclusief haar eigen echtgenoot.

Watkins lijdt aan een extreme vorm van het mestcelactivatie-syndroom, waardoor dat haar immuunsysteem volledig op hol geslagen is. Mestcellen staan in voor de aanmaak van stoffen die het immuunsysteem reguleren. Bij de onfortuinlijke vrouw maken de cellen echter de foute stoffen, in de foute hoeveelheden en op het foute moment aan.

De aandoening heeft het leven van Watkins volledig overgenomen. Ze is genoodzaakt in afzondering te leven en houdt contact met anderen via Skype. Nog erger is misschien wel dat ze geen knuffels van haar echtgenoot meer kan verdragen. “Ik mag niet te dichtbij komen en kan haar niet omhelzen”, vertelt de man in een reportage van zender Fox 9. Ook geuren zouden ondertussen teveel zijn geworden voor de vrouw.

Haar lieftallige echtgenoot wijkt echter niet van haar zijde. Momenteel is hij in de weer een huis te bouwen waar ze beiden kunnen wonen. De vrouw zal op de benedenverdieping in afzondering tegen haar ziekte vechten, terwijl hij in een appartement op de eerste verdieping zal leven. Hun droom is om ooit weer als een normaal koppel door het leven te gaan en opnieuw samen te kunnen wonen.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=C6BQKC214XE[/embedyt]