Weerbericht – Regen en wind blijven weerbeeld domineren

Het is vrijdag wisselend tot zwaarbewolkt met soms buien, in het westen mogelijk met onweer of korrelhagel en rukwinden tot 60 km/u. De maxima kunnen tot 9 graden gaan. Zaterdag iets rustiger weer, met nog enkele buien in het noordwesten, maar zondag wordt opnieuw veel regen en wind verwacht. Dat meldt het KMI vrijdagochtend. Vrijdagochtend regent het eerst nog flink over het zuidoosten. Daarna wordt het overal wisselvallig met soms wel drogere perioden en een aantal opklaringen, maar ook vaak buien, mogelijk met enkele donderslagen en wat korrelhagel. Vooral in het westen en het noordwesten verwachten we in de loop van de namiddag en avond meer buien. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden. Er zijn rukwinden mogelijk van 60 km/u.
In de nacht van vrijdag op zaterdag krijgen we nog lokale (onweers)buien ten westen van de Schelde, maar is het in vele streken ook vaak droog met soms opklaringen. In de Ardennen kunnen de buien een wat winters karakter krijgen. De minima schommelen tussen 2 en 6 graden.
Zaterdag blijft het zwaarbewolkt met vooral aan de kust nog kans op een onweersbui. Op het einde van de namiddag tot het eerste deel van de nacht verdwijnen de buien geleidelijk en komen er meer opklaringen. In het tweede deel van de nacht nadert een regenzone het westen van het land. De maxima liggen in de orde van 4 tot 6 graden in de Ardennen en 7 of 8 graden elders.
Zondag verwachten we veel regen of buien bij maxima rond 12 graden in het centrum. Het gaat stevig waaien met windstoten mogelijk tot 90 km/u. Ook begin volgende week wordt er nog nattigheid verwacht, pas vanaf woensdag stijgt de luchtdruk en wordt het stilaan droger en rustiger.

bron: Belga