Onderzoek naar moord op Peter De Vleeschauwer loopt nog altijd

Onderzoek naar moord op Peter De Vleeschauwer loopt nog altijd

Het onderzoek in de moordzaak van rijkswachter Peter De Vleeschauwer, die maandag 20 jaar geleden verdween uit de rijkswachtkazerne van Sint-Niklaas, loopt nog altijd en dat onder controle van een raadsheer-onderzoeksrechter. Dat zegt het Gentse parket-generaal, nadat de nabestaanden van het slachtoffer opnieuw vroegen om het onderzoek stop te zetten. De Vleeschauwer verdween op 14 november 1996 uit de rijkswachtkazerne van Sint-Niklaas in de Vermorgenstraat. Het lichaam van de man werd op 26 december teruggevonden aan de Schelde in Hamme. Hij was om het leven gebracht met een nekschot. Het gerechtelijke onderzoek leverde niets op en loopt nog altijd. Volgens de nabestaanden van De Vleeschauwer moeten de verantwoordelijken bij de toenmalige rijkswacht gezocht worden.

In mei 2009 trok de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling het onderzoek weg bij het parket van Dendermonde en stelde het raadsheer-onderzoeksrechter Henri Heimans aan. De familie hoopte op een doorbraak, maar die kwam er niet. Heimans is inmiddels met pensioen. Chris De Vleeschauwer en zijn advocaat Walter Van Steenbrugge hopen dat het onderzoek naar de moord wordt stopgezet en het dossier openbaar wordt gemaakt, om de fouten in het onderzoek duidelijk te maken.

Het gerecht gaat in elk geval door met het dossier en het onderzoek loopt nog altijd, zo werd vernomen bij het parket-generaal. Volgens Van Steenbrugge kan het onderzoek door de nieuwe verjaringstermijn, verlengd voor onder meer het onderzoek naar de bende van Nijvel, nog 20 jaar voortkabbelen.

bron: Belga