Jupiler Pro League - Club Brugge pakt dankzij strafschop diep in blessuretijd de drie punten in Sint-Truiden

Club Brugge heeft vrijdagavond de vijftiende speeldag geopend met een 0-1 zege bij Sint-Truiden, de voorlaatste in de stand. Pas in de vijfde minuut van de blessuretijd scoorde Jelle Vossen vanop de penaltystip. Club Brugge had al tien jaar niet meer gewonnen in Sint-Truiden. Ook deze keer zag het ernaar uit dat het punten zou laten in Limburg. Tot Dakonam Djene, in de 90e minuut ingevallen, Vossen in de zestien een duw gaf. Scheidsrechter Lawrence Visser legde de bal op de stip en Vossen zette feilloos om, goed voor zijn vijfde doelpunt dit seizoen.

Brugge boekte zo zijn derde uitoverwinning van het seizoen (op zeven wedstrijden) en knoopte na gelijke spelen in Waregem en tegen Genk weer met de zege aan. In de stand klimt het naar de tweede plaats, op drie punten van Zulte Waregem en twee punten voor RSC Anderlecht, die elkaar zondag in de topper partij geven.