Eden Hazard is Speler van de Maand in Premier League

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eden Hazard is door de Premier League uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober. Het is de eerste keer dat de 25-jarige Chelseawinger deze eer te beurt valt. De aanvoerder van de Rode Duivels kreeg de voorkeur op zes anderen, bij wie ploegmaats Diego Costa en N'Golo Kante. Met drie doelpunten en een assist had Hazard een groot aandeel in de vier opeenvolgende overwinningen die Chelsea in oktober behaalde tegen Hull, Leicester, Manchester United en Southampton.

De Premier League kroont Hazard nu dus tot Speler van de Maand. Na het seizoen 2014-2015 werd de Chelseavedette wel al eens uitgeroepen tot Speler van het Seizoen.

"Dag iedereen, bedankt om voor mij stemmen. Tot volgende maand voor dezelfde prijs", grapt Hazard in een filmpje op de PL-website. "Dit is mooi maar wat echt telt, is de titel pakken. Zonder mijn ploegmaats ben ik niets. We hebben het vorige maand goed gedaan en hopelijk kunnen we die lijn doortrekken."

Hazard is nog maar de vierde Belg ooit die de maandelijkse verkiezing wint. Hij treedt in de voetsporen van Marouane Fellaini (november 2012), Jan Vertonghen (maart 2013) en Christian Benteke (april 2015).

Chelsea mocht overigens nog een tweede keer vieren want bij de trainers viel Antonio Conte in de prijzen.

bron: Belga