Pendelaar van de week: Ntela Hendrickx

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Ntela Hendrickx, een 22-jarige studente public relations.

ZICHT
Ik hou ervan om outfits samen te stellen. Vooral voor sneakers heb ik een zwak. Adidas en Puma zijn mijn lievelingsmerken omdat ze zichzelf telkens heruitvinden en nu een uitstraling hebben van underground en streetwear. In vintagewinkels ga ik op zoek naar jeansbroeken met een hoge taille of originele vestjes.

GEHOOR
Ik draag overal en altijd mijn oortjes. Op weg naar de les luister ik naar soulmuziek van artiesten als Aretha Franklin en Marvin Gaye omdat ik er een goed humeur van krijg ’s morgens. Oldskool-muziek van 2Pac, The Notorious B.I.G. en A Tribe Called Quest uit de nineties inspireert mij om dansvoorstellingen te creëren.

SMAAK
Ik ben van Congolese-Angolese origine, dus bij ons wordt er Afrikaans gekookt. Mijn lievelingsschotel bestaat uit gefrituurde bakbanaan met kip. Die bereidt mijn moeder als de beste. Ik ben ook verlekkerd op lichtjes pikante samosa, een driehoekig gebakje met gehakt en groenten binnenin. Een tip voor Afrikaanse specialiteiten: ‘Les Retrouvailles’ in Luik.

TAST
Zacht en warm: met die sensaties val ik het liefst in slaap. Mijn bed ligt vol donzige kussens en fluwelen dekentjes. In de winter kruip ik zelfs in bed met mijn kamerjas en wantjes aan. Voor ik ga slapen gebruik ik een bodyscrub om een zachte huid te hebben.

REUK
Ik hou van exotische geuren zoals kokos en mango. Bij Rituals koop ik producten met arganolie, ook wel ‘vloeibaar Marokkaans goud’ genoemd. En daarnaast raak ik altijd betoverd door de geur van chocolade. Als ik een chocoladetaart maak, dan hang ik de hele tijd boven het mengsel.

 ZESDE ZINTUIG
Mensen zeggen dat ik heel geduldig ben. Vaak moet ik als bemiddelaar optreden tijdens de danslessen die ik geef, zowel in mijn groep van vrouwelijke hiphopdansers en als die van mannelijke Krump-dansers. “Als jij er niet was geweest, dan waren we mekaar in de haren gevlogen”, hoor ik dan.

Tekst en foto Charlotte De Cort