Canadezen steken Jamaicaans bobsleeteam een handje toe

Het Jamaicaanse bobsleeteam, u waarschijnlijk bekend van de film ‘Cool Runnings’, mag spreken van geluk bij een ongeluk. Dankzij motorpech krijgen de atleten nu een duwtje in de rug.

Het busje van het twaalfkoppige bobsleeteam weigerde dit weekend dienst in de Canadese stad Calgary. Een kleine ramp voor de Jamaicanen, die mikken op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea in 2018 maar het moeten stellen met een klein budget. Gelukkig kruiste een reddende engel het pad van de atleten.

Reddende engel

David Schnerch was op weg naar de winkel toen hij het bobsleeteam rond het voertuig zag staan. De Canadees had startkabels in zijn wagen liggen en besloot de Jamaicanen een handje toe te steken. Omdat het busje dienst bleef weigeren, heeft Schernch de bobsleeërs naar de wedstrijd gevoerd.

Na hun race in Calgary, hadden de Jamaicanen nog een wedstrijd in Whistler, zo’n 650 kilometer verder. Om hen nog verder te helpen, gaf Schnerch hen de sleutels van zijn wagen. “Als ze hem niet meer nodig hebben, krijg ik hem wel terug”, reageert de Canadees bij BBC News.

Twitter

Het nieuws van de kapotte bus begon stilaan de ronde te doen in Calgary en op Twitter. Niet veel later was een crowdfundingpagina opgericht om de Jamaicanen richting Zuid-Korea te helpen. Een lokaal bedrijf gaf het voltallige team een lift naar Whistler.

“We zijn ongelofelijk dankbaar voor alle hulp”, zegt Kathleen Pulito, de socialmediaverantwoordelijke van het bobsleeteam, aan Calgary Herald. In 1988 maakte de tropische eilandstaat zijn debuut op de Winterspelen in Calgary. Volgens Pulito is dat de reden waarom nog veel inwoners het team een warm hart toedraagt.

“We proberen het best mogelijke te doen. We gaan van de ene plaats naar de andere en proberen niet zonder geld te vallen. Ondanks alle obstakels, houden we de sfeer erin”, aldus Pulito.

Het Jamaicaanse bobsleeteam blijft voorlopig toegewezen op crowdfunding voor hun Olympische deelname. Op deze manier zamelden de atleten uit Centraal-Amerika meer dan 52.000 euro in voor hun deelname aan de Olympische Winterspelen in 2014.