België behoort tot de veiligste landen om in te reizen

Naar jaarlijkse gewoonte is de Travel Risk Map voor 2017 uitgebracht. Die kaart toont waar het op onze aardbol veilig is om te reizen en waar niet.
door
Lennart
Leestijd 2 min.

De kaart wordt elk jaar door een samenwerking van medische en veiligheidsspecialisten van de organisaties International SOS en Control Risks gemaakt. De studie die voorafging bracht enkele opvallende cijfers aan het licht. Zo gelooft ongeveer 72% van de ondervraagden dat de risico's verbonden aan reizen gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar. Ruim 52% gelooft dan weer dat de risico's de komende jaren nog meer zullen toenemen. Uit de studie blijkt ook dat een derde van de reisagentschappen zijn reisroutes aangepast heeft om risicovolle landen te vermijden.

Travel Risk Map 2017

De interactieve kaart bestaat uit drie componenten: de reisveiligheid, de verkeersveiligheid en de medische risico's die verbonden zijn aan het reizen door een land. Vooral landen waar momenteel oorlog gevoerd wordt, scoren slecht. Landen als Jemen, Afghanistan, Syrië, Irak en Somalië zijn beter te vermijden bij het kiezen van een vakantiebestemming. Wat verkeersveiligheid betreft hinkt zowat het hele Afrikaanse continent achterop, maar ook landen als Thailand en Vietnam moeten nog inspanningen doen.

België

Het is relatief veilig om in ons land te reizen. België doet het even goed als onder andere Duitsland, Nederland, Argentinië en Marokko. We behoren evenwel niet tot de categorie van veiligste landen. In die categorie vinden we landen als IJsland, Finland, Zwitserland en Luxemburg.

Op het vlak van verkeersveiligheid is er in vergelijking met de rest van West-Europa nog werk aan de winkel. Over heel de wereld bekeken scoort ons land dan weer wel goed. De risico's gelinkt aan onze verkeersveiligheid zijn volgens de kaart laag.

Op de component medische veiligheid doet België wel mee met de beste en krijgen we de geruststellende kleur groen.