Rusland blokkeert LinkedIn

Rusland blokkeert LinkedIn

Rusland heeft de toegang tot sociaal netwerk LinkedIn geblokkeerd. Dat melden de Russische autoriteiten vandaag in Moskou. Een Moskouse rechter had vorige week donderdag in beroep de blokkering bevolen van LinkedIn in Rusland. De Russische autoriteiten beschuldigen het bedrijf ervan een controversiële wet te overtreden die het opslaan van persoonlijke gegevens oplegt in Rusland. Een andere Moskouse rechtbank had begin augustus in eerste instantie al die beslissing genomen, op vraag van het Russische regeringsagentschap voor toezicht op telecommunicatie Roskomnadzor.

Roskomnadzor beschuldigde LinkedIn ervan een wet met de voeten te treden die berichtendiensten, zoekmachines en buitenlandse sociale netwerken verplicht om in Rusland de persoonlijke gegevens van hun Russische gebruikers bij te houden. De wet, waarop forse kritiek kwam van internetgebruikers, werd aangenomen in 2014 en van kracht in september 2015.

Roskomnadzor wilde de blokkering van Linkedin omdat de website www.linkedin.com en alle persoonlijke gegevens van de daarop ingeschreven gebruikers beheerd worden door “LinkedIn Corporation, gevestigd buiten Rusland”.

bron: Belga