Kunstendag voor Kinderen vindt zondag plaats

Kunstendag voor Kinderen wil families met kinderen stimuleren om te participeren aan kunst

Komende zondag vindt de vijfde editie plaats van Kunstendag voor Kinderen. De Kunstendag voor Kinderen wil families met kinderen tot 12 jaar stimuleren om te participeren aan kunst. Het evenement wordt georganiseerd door de afdeling kunsten van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media (CJSM) van de Vlaamse regering. Meer dan 175 kunstenorganisaties, cultuurcentra en bibliotheken organiseren een 300-tal voorstellingen, rondleidingen en workshops voor gezinnen met kinderen. Sommige activiteiten zijn gratis, andere activiteiten worden aangeboden aan een voordeeltarief.

Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunstactiviteiten van allerlei aard: muziek, dans, theater, beeldende kunst en film. “De bedoeling van de dag is kinderen in gezinsverband in contact brengen met kunst en kunstenaars. Kinderen zijn immers het publiek van morgen”, zegt de organisatie.

Vlaams minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz beleeft de Kunstendag voor Kinderen dit jaar mee in de KVS in Brussel. De KVS doet voor het eerst mee omdat het Brusselse stadstheater volgens de nieuwe directeur Michael De Cock “een plek wil zijn voor alle leeftijden”.

bron: Belga