“Deutsche Bank wil bonussen ex-topmannen terug”

Deutsche Bank wil bonussen ex-topmannen terug

Deutsche Bank zou miljoenen aan beloofde bonussen van zes vertrokken topmanagers willen intrekken. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung donderdag. Het door schandalen geplaagde Duitse concern wil volgens de krant onder meer geld zien van de voormalige bazen Anshu Jain, Josef Ackermann en Jurgen Fitschen. Bij Jain, die van 2012 tot 2015 gedeeld aan het hoofd van de bank stond, zou het gaan om zowat 10 miljoen euro. Deutsche Bank wilde geen commentaar kwijt op het krantenbericht. De grootste bank van Duitsland kampt met financiële problemen, onder meer door een miljardenboete die het concern in de Verenigde Staten boven het hoofd hangt wegens het misleiden van beleggers.

Het zou gaan om bonussen die beloofd zijn, maar nog niet gestort, aldus de krant. Maar zelfs als Jain zijn bonus moet inleveren, zal hij er niet veel armer van worden, menen waarnemers. In zijn jaren bij Deutsche Bank heeft de Indiër naar eigen zeggen zowat 300 miljoen euro verdiend. Het precieze bedrag is niet bekend, want werd toen nog niet openbaar gemaakt.

Deutsche Bank leed in 2015 een verlies van 6,8 miljard euro en ook voor dit jaar wordt een verlies niet uitgesloten. Er is al voor miljarden aan provisies aangelegd.

bron: Belga