Deze vrouw gaat erg ver in haar strijd tegen dierenleed

Facebook Locked Up for Life

Zich 24 uur lang opgesloten in een hondenhok zonder eten of drinken. Met die opmerkelijke actie vraagt Annelies De Paep aandacht voor de vele asielhonden en het dierenleed in Vlaanderen.

Voor de warmste week op Studio Brussel probeert de Oost-Vlaamse zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dierenasiel Sniffing Snouts in Sint-Niklaas. Het streefbedrag is 2400 euro en in ruil voor elke 100 euro zal ze op 17 December een uur lang in een hondenkennel verblijven.

De protestactie is gericht tegen het feit dat er te veel honden worden achtergelaten en terechtkomen in een asiel. Ook de overheid is hiervoor verantwoordelijk volgens de vrouw. “Onze wetgeving omschrijft dieren nog steeds als handelswaar, wat het onmogelijk maakt om verwaarlozing en mishandeling te vervolgen, te bestraffen en te verbannen uit onze moderne maatschappij”, aldus Annelies. “De overheid moet beter sensibiliseren, controleren en vooral adoptie stimuleren.”

Zelf draagt ze haar steentje al bij aan de opvang van dieren. De Paep werkt als vrijwilligster bij Sniffing Snouts en runt een eigen bedrijf, WaBlaf, dat mensen helpt een relatie met een hond op te bouwen.