Goffin beleeft weinig plezier aan debuut op Masters

AFP / G. Kirk

Voor David Goffin (ATP 11) heeft zijn debuut op de Masters welgeteld één uur en elf minuten geduurd. De Luikenaar bleek niet opgewassen tegen titelverdediger Novak Djokovic (ATP 2), die hem amper drie spelletjes gunde: 6-1 en 6-2.

Goffin (foto) is de allereerste Belgische man die mag aantreden op de Masters. Als reservespeler werd onze landgenoot in extremis opgetrommeld om in te vallen voor de Fransman Gael Monfils (ATP 6), die door een blessure niet kon aantreden in zijn derde groepswedstrijd.

Zo was het dus Goffin die in de Londense O2 Arena de baan op mocht tegen Djokovic. Niet meteen een geschenk, zeker niet omdat de Serviër al geplaatst was voor de halve finales en dus zonder druk kon spelen.

Dat bleek ook tijdens de match, waarin Djokovic van begin tot einde de wet dicteerde. Na twee korte sets was het Masters-debuut van Goffin alweer voorbij.

«Bekroning van mooi seizoen»

«Djokovic was veel te sterk», gaf de Belgische nummer één eerlijk toe. «Hij speelde alle punten vol en ik kon niet mijn beste tennis spelen. Het was niet gemakkelijk na een week geduld oefenen.»

Toch is Goffin blij dat hij mocht proeven van de Masters. «Ik ben tevreden dat ik tot hier geraakt ben. Meespelen op de Masters was de bekroning van mijn mooie seizoen.» Goffin kan zich ook troosten met een cheque van 167.000 euro.

Djokovic ligt van zijn kant op koers om straks voor de vijfde keer op rij de seizoensafsluiter te winnen. Het is al de vierde keer op vijf deelnames dat hij de groepsfase ongeslagen overleeft.

«Dit was mijn beste match», vertelde hij na afloop. «Ik voel me hier steeds meer op mijn gemak, heb geen zenuwen en amuseer me op het veld. Mijn niveau stijgt elke partij.»