Weerbericht – Herfstig weer met zachte temperaturen

Na een zwaarbewolkte ochtend met regen wordt het in de loop van woensdag vanaf het westen tijdelijk droger met mogelijk enkele korte opklaringen. Het wordt zeer zacht weer met temperaturen die nog kunnen oplopen tot 14 graden. In de loop van de avond en nacht gaat het opnieuw regenen. Dat meldt het KMI. Aanvankelijk is het woensdag nog zwaarbewolkt met regen en buien, plaatselijk soms vrij veel regen. In de loop van de dag wordt het tijdelijk droger, eerst in het westen en daarna ook in het centrum maar de zon krijgen we niet of nauwelijks te zien. De maxima liggen tussen 9 graden in Hoog- België en 13 of 14 graden in het westen en het centrum van het land. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.
Woensdagavond en -nacht trekt de hemel opnieuw volledig dicht en krijgen we opnieuw perioden met regen en buien, eerst in de noordelijke helft van het land, later meer over het zuiden. De minima liggen tussen 6 en 10 graden. Er staat een matige zuidwestelijke wind.
Donderdag is het zwaarbewolkt en grijs met eerst overal regen of motregen. Vrijdag en zaterdag is het tijdelijk wat frisser met temperaturen tot hooguit 8 of 9
graden in het centrum. Vanaf zondag stijgen de temperaturen opnieuw tot 12 graden.

bron: Belga