Veertigtal luchtaanvallen op rebellenwijken in Aleppo

Veertigtal luchtaanvallen op rebellenwijken in Aleppo

In de Noord-Syrische stad Aleppo zijn in de afgelopen nacht een veertigtal luchtaanvallen uitgevoerd op wijken die door rebellen worden gecontroleerd. Dat is meegedeeld door medewerkers van de withelmen, een lokale hulpverleningsorganisatie. De bombardementen hebben aan minstens negen mensen het leven gekost. Volgens withelm Ibrahim al-Hadj waren de luchtaanvallen het werk van het Russische en van het Syrische leger. Volgens hem werden in de wijk al-Shaar onder meer een kinderziekenhuis en een school getroffen. Zijn informatie kan evenwel niet worden geverifieerd door een onafhankelijke organisatie.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat aan de kant van de rebellen staat, maakt ook melding van zeker 25 gewonden.

Na weken van relatieve rust in Aleppo, wordt er sinds gisteren opnieuw melding gemaakt van luchtaanvallen van de regering en van Rusland. Maar Moskou heeft tot nu toe ontkend dat er nieuwe luchtaanvallen worden uitgevoerd op de stad, die deels door de rebellen en deels door de regering wordt gecontroleerd.

Nog volgens het Syrisch Observatorium werden afgelopen nacht ook nieuwe luchtaanvallen uitgevoerd in de provincie Idlib.

bron: Belga