Trump ontkent chaotische onderhandelingen over zijn ploeg

Trump ontkent chaotische onderhandelingen over zijn ploeg
Trump ontkent chaotische onderhandelingen over zijn ploeg

De komende president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft in een reeks tweets ontkend dat de onderhandelingen over de samenstelling van zijn toekomstige regering chaotisch verlopen. Hij zei ook dat hij sinds zijn verkiezing contact had met verscheidene buitenlandse leiders. “Selectie van mijn kabinet en andere posten zeer georganiseerd. Ik ben de enige die de finalisten kent!”, twitterde de nieuwe president nadat hij uit zijn Trump Tower in New York ontsnapt was om op restaurant te gaan met zijn gezin. In een uithaal naar de krant The New York Times, die van een “chaotische” overgang sprak – tv-zender CNN had het over “getrokken messen” – schreef de populistische ‘president-elect’ dat het artikel van The New York Times over de transitie “volledig fout” was. “Het verloopt echt probleemloos.”

De miljardair en nieuwkomer in de politiek zei ook dat hij “telefoon kreeg van talrijke buitenlandse leiders in weerwil van wat de falende New York Times zegt”. Hij citeert daarbij Rusland, Groot-Brittannië, China, Saoedi-Arabië, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland. The New York Times berichtte over moeilijkheden die wereldleiders hadden om Trump aan de lijn te krijgen.

Donald Trump vindt in deze reeks tweets ook dat de prestigieuze Amerikaanse krant “zo tegendraads is dat ze idioot lijkt in haar berichtgeving over mij”.

Bron: Belga