Even minder nat herfstweer

Even minder nat herfstweer

Deze namiddag wordt het vanaf het westen overwegend droog met tijdelijk ook opklaringen. In het zuidoosten blijft de bewolking overwegen en regent het nog enige tijd. Het is zeer zacht met maxima tussen 9 graden in Hoog-België en 13 of 14 graden in het westen en het centrum van het land. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest met rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI. Vanavond bereikt een buienzone het westen van het land die verder over het land trekt. De minima liggen tussen 6 en 10 graden. In het binnenland waait de wind matig uit zuidwestelijk, aan zee matig tot vrij krachtig uit zuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot 40 à 50 km/u.

Morgen is het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 6 à 7 graden in Hoog-België en 10 of 11 graden in het westen van het land. De zuidwestelijke wind wordt vrij krachtig met rukwinden die tegen het eind van de dag kunnen oplopen tot 60 à 70 km/u.

Donderdagavond en -nacht gaat het vanaf het westen harder en langdurig regenen. Tegen het eind van de nacht wordt het in het westen wisselvallig met buien die kunnen gepaard gaan met een donderslag. De zuidwestenwind trekt verder aan en wordt vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 70 à 80 km/u.

Vrijdagochtend sleept nog een regenzone over de oostelijke helft van het land. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kan er nog veel regen vallen, die gepaard gaat met rukwinden tot 90 km/u. Zaterdag verwacht het KMI frisser weer met buien, zondag wordt een onstuimige dag met veel regen en wind met rukwinden in de buurt van 100 km/u.

bron: Belga