Argentinië te sterk voor Colombia in WK-kwalificatie voor 2018

Argentinië te sterk voor Colombia in WK-kwalificatie voor 2018

Argentinië heeft gisteren een goede zaak gedaan in de voorronde van het WK voetbal van 2018 in Rusland. De Argentijnen haalden het op de twaalfde speeldag in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone met 3-0 van Colombia, wie anders dan Lionel Messi was de grote uitblinker in San Juan. De sterspeler van FC Barcelona opende de score met een schitterende vrije trap en gaf nadien ook nog twee assists, Pratto en Di Maria scoorden. De zege was broodnodig voor de Argentijnen, die hun vorige twee WK-kwalificatie-interlands verloren hadden. Ze komen met negentien punten op een voorlopige vijfde plaats in de stand, Colombia (18 punten) zakt naar plaats zes. Enkel de top vier krijgt een rechtstreeks ticket voor het WK in Rusland, de vijfde plek levert nog een extra intercontinentale kwalificatiewedstrijd op.

Nog gisteren ging leider Brazilië in Lima met de drie punten aan de haal bij Peru, Gabriel Jesus en Renato Augusto scoorden. Dankzij de driepunter blijven de Brazilianen ruim koploper in de stand (27 punten) en kunnen ze hun WK-ticket al ruiken.

Uruguay blijft tweede in de stand (23), maar leed wel een 3-1 nederlaag bij Chili. De Chilenen (20 punten), die vierde worden, scoorden dankzij Vargas en Alexis Sanchez (twee maal), Cavani had de score geopend. Ecuador klopte Venezuela met 3-0 en wipt naar de derde stek in het klassement (20 punten), Bolivia haalde het met het kleinste verschil van Paraguay (1-0).

bron: Belga