Murray volgt Djokovic naar halve finales

AFP / G. KIRK

In navolging van Novak Djokovic (ATP 2) heeft ook Andy Murray zich verzekerd van een ticket voor de halve finales van de Masters. Tegen de Japanner Kei Nishikori (ATP 5) had de nummer één van de wereld wel drie sets nodig: 6-7, 6-4 en 6-4.

In de imposante Londense O2 Arena had Murray het niet onder de markt in zijn tweede wedstrijd als nummer één van de wereld. Waar de Schot maandag in zijn openingsduel in de John McEnroe-groep de vloer aanveegde met de Kroaat Marin Cilic (ATP 7), stond hij tegen Nishikori meer dan dubbel zo lang op de baan.

Felbevochten driesetter

Vooral de eerste set duurde een eeuwigheid. Pas na een felbevochten tie-break gaf Murray zich gewonnen, om daarna orde op zaken te stellen in sets twee en drie.

De publiekslieveling is zo al zeker van een plaats bij de laatste vier, al moet hij morgen nog in actie komen tegen de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3). Hij volgt zo het voorbeeld van zijn grote rivaal Djokovic, die in Londen een gooi doet naar een vijfde Masters-titel op rij.

Debuut goffin?

De kans bestaat overigens dat er vandaag voor het eerst een Belg in actie komt op de ATP World Tour Finals. Mogelijk wordt David Goffin (ATP 11) in extremis opgetrommeld om de plaats in te nemen van Gael Monfils (ATP 6).

De Fransman is al uitgeschakeld en sukkelt bovendien met een blessure, waardoor het onzeker is of hij zijn slotmatch tegen Djokovic gaat spelen. Indien niet, mag Goffin als eerste reserve invallen, al zal het dan enkel om de eer zijn. Kwalificatie voor de halve finales is sowieso onmogelijk voor de Luikenaar.