Chinees dierenpark heeft nieuwe superster: de Trump-fazant

Trump-fazant
Foto QQ.com

De verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten, heeft ook gevolgen aan de andere kant van de wereld. Een fazant in het Hangzhou Safari Park is sinds de Republikeinse overwinning razend populair.

De kuif van de Chinese fazant zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Op de kop van het rode dier pronken enkele goudblonden haren, die bovendien naar achter gestreken zijn. Dankzij het gelijkaardige kapsel is de vergelijking met de New Yorkse zakenman niet ver te zoeken.

De vogel nu de ronde op de Chinese sociale media, nadat een lokale journalist de vergelijking met de verkozen presidentskandidaat maakte. Meneer Gao, zijn verzorger, is erg trots dat één van zijn dieren zoveel aandacht krijgt. “Ik verwacht dat onze zoo een pak meer toeristen over de vloer zal krijgen nu hij in het nieuws is geweest”, aldus Gao bij The Daily Mail.

Hogerop lijkt het dierenpark minder onder de indruk. “Een lokale journalist heeft wat foto’s genomen van de vogel en over hem geschreven. De fazant is voor ons een dagdagelijks zicht. We denken niet dat hij speciaal is. Het feit dat hij beroemd is, is een grote verrassing voor ons”, reageert een woordvoerder.