Weerbericht – Grijze maar zachte dag

Het is dinsdag de hele dag grijs met perioden van lichte regen of motregen en nog wat lichte sneeuw in de Ardennen. In de namiddag wordt het in het westen en het centrum van het land droger, maar de zon krijgen we nauwelijks te zien. Het is zacht met maxima van 6 tot 8 graden in de Ardennen en 11 tot 13 graden elders in het land. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest, aan zee en in het westen tijdelijk ruimend naar west. Dat meldt het KMI. Dinsdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt en krijgen we over heel het land opnieuw perioden met lichte tot matige regen. Het blijft zacht met minima van 6 tot 12 graden, aan het einde van de nacht zelfs overal waarden tussen 10 en 12 graden.
Ook woensdag is het nog meestal zwaarbewolkt tot betrokken en krijgen we perioden met regen of buien. In de loop van de dag krijgen we mogelijk enkele opklaringen, vooral in het westen van het land, maar de kans op buien blijft verder landinwaarts. Het is zeer zacht met maxima van 9 graden in de Hoge Venen tot 15 graden in het westen.
Van donderdag tot maandag verwachten we zeer wisselvallig en winderig herfstweer met regelmatig regen of buien. Vrijdag is er kans op een donderslag. Zaterdag kan er op de Ardense Hoogten wat winterse neerslag vallen. Donderdag is het nog vrij zacht met maxima rond 11 of 12 graden in het centrum van het land; daarna wordt het enkele graden frisser op vrijdag en zaterdag met maxima rond 8 of 9 graden. Vanaf zondag wordt het opnieuw zachter.

bron: Belga