Oud-generaal Oger Pochet benoemd tot directeur ad interim van Legermuseum

Oud-generaal Oger Pochet benoemd tot directeur ad interim van Legermuseum

De gewezen luitenant-generaal Oger Pochet is de nieuwe leidinggevende ad interim voor het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, zo kondigde minister van Defensie Steven Vandeput maandag aan. “Ik heb besloten om Oger Pochet te benoemen voor deze taak. Hij is al opdrachthouder binnen het museum en is gewezen luitenant-generaal”, zo kondigde Vandeput aan in een verklaring.
De voormalige vicecommandant van het leger zal Christine Van Everbroeck opvolgen, die op 27 oktober ontslag nam. “Ik wil haar als minister bedanken om gedurende meer dan twee jaar en een half, met veel overgave, het dagelijks beheer van het museum op zich te hebben genomen. Naast het dagelijks beheer heeft zij eveneens een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van het nieuw concept dat zal uitmonden in de creatie van het War Heritage Institute, een nieuwe instelling voor het doorgegeven van de herinnering en het voorstellen van de geschiedenis van de gewapende conflicten op Belgische bodem of waaraan Belgen hebben deelgenomen”, aldus Vandeput.
De minister zei Pochet aangesteld te hebben om de continuïteit te verzekeren, “in de huidige periode waarbij de kanteling naar de nieuwe instelling volop wordt voorbereid”.

bron: Belga