Na drie weken opnieuw luchtaanvallen op Aleppo

Na drie weken opnieuw luchtaanvallen op Aleppo

Voor het eerst in drie weken zijn vandaag weer luchtaanvallen uitgevoerd op de Syrische stad Aleppo. Oppositie-activisten vrezen dat dit het begin kan zijn van een nieuw regeringsoffensief, met Russische luchtsteun, op de noordelijke stad. Volgens het in Groot-Brittannië gebaseerde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten werden drie wijken getroffen door de aanvallen. Over slachtoffers kon de man achter deze ngo nog niets kwijt. De activist Baraa al-Halaby meldt vanuit Aleppo via sms aan het persbureau AP, dat in het oosten van de grootste stad van Syrië oorlogsvliegtuigen raketten afvuren en dat helikopters bombarderen met vatenbommen.

Half oktober had Rusland laten weten dat het de luchtaanvallen zou stoppen om rebellen en hun aanhangers de mogelijkheid te geven Oost-Aleppo te verlaten. De rebellen weigerden in te gaan op het aanbod. De Verenigde Naties slaagden er dan weer niet om een akkoord te sluiten over de levering van hulp.

Geschat wordt dat nog 300.000 mensen in het oosten van Aleppo vastzitten.

Eerder op de dag meldde het Observatorium al dat drie ziekenhuizen in door de rebellen gecontroleerde westelijke buitenwijken de afgelopen 24 uren gebombardeerd werden.

bron: Belga