Marion Maréchal-Le Pen bereid samen te werken met strategisch adviseur Trump

Marion Maréchal-Le Pen bereid samen te werken met strategisch adviseur Trump
Marion Maréchal-Le Pen bereid samen te werken met strategisch adviseur Trump

Marion Maréchal-Le Pen, één van de rijzende sterren van de Franse extreemrechtse partij Front National, zou “tevreden” zijn om “samen te werken” met Stephen Bannon, de strategisch adviseur van de nieuwverkozen Amerikaanse president Donald Trump en ook de baas van de ultraconservatieve website Breitbart News. Die website valt regelmatig uit naar de migratie, het multiculturalisme en het “establishment” en heeft plannen om zich in Frankrijk te vestigen. Het 26-jarige FN-parlementslid, nicht van FN-voorzitster Marine Le Pen, staat open voor samenwerking met Breitbart, alhoewel er momenteel nog geen “rechtstreeks contact” is geweest. Maar tussen FN en de Trump-ploeg zijn er “sinds kort wel kleine contacten.”

Bannon loopt in elk geval hoog op met Marion Maréchal-Le Pen. Hij noemde haar begin juli een “nieuwe rijzende ster” in een interview met de Franse website radio-londres.fr. Daarin ontvouwde hij ook zijn plannen om een “Breitbart Parijs, of een Breitbart Frankrijk” te openen.

De 62-jarige Bannon was de algemeen directeur van de campagneploeg van Trump. Vroeger was hij hoofdredacteur van Breitbart News, dat ook banden onderhoudt met Europese extreemrechtse bewegingen. Alexander Marlow, de huidige hoofdredacteur, heeft ook al gezegd dat de website plannen heeft om zich in het buitenland te vestigen, met het oog op de verkiezingen van volgend jaar in Duitsland en Frankrijk, waar Breitbart de kandidatuur voor het presidentschap van Marine Le Pen wil ondersteunen.

“Er bestaat een ondervertegenwoordigd kiespubliek” in Europa, zei Marlow in een interview met de New York Times van afgelopen weekend. “Het zijn de zelfde kiezers met wie geen rekening werd gehouden in Groot-Brittannië (voor de Brexit) en in de Verenigde Staten.”

Bron: Belga