ITTF nomineert Laurens Devos als paralympisch tafeltennisser van het jaar

ITTF nomineert Laurens Devos als paralympisch tafeltennisser van het jaar

De Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) heeft Laurens Devos genomineerd voor de prijs van paralympische tafeltennisser van het jaar. Dat meldt het ITTF vandaag in een persbericht. De 16-jarige Devos werd in september op de Paralympische Spelen in Rio de jongste goudenmedaillewinnaar in de geschiedenis van de Paralympische Spelen. Naast Devos (klasse 9) zijn ook de Chinees Feng Panfeng (klasse 3) en de Deen Peter Rosenmeier (klasse 6) genomineerd. Panfeng pakte op de afgelopen Paralympische Spelen in Rio zowel individueel als in teamverband goud. Eerder veroverde hij op de Spelen in Peking (2008) en Londen (2012) ook al individuele titels in zijn klasse. Rosenmeier sleepte in zijn klasse, na een eerdere gouden medaille in Peking, ook opnieuw de hoofdprijs in de wacht.

Bij de vrouwen werden de Kroatische Sandra Paovic (klasse 6) en de Chinese vrouwen Liu Jung (klasse 2) en Xue Juan (klasse 3) genomineerd.

De winnaar en winnares worden op donderdag 8 december bekendgemaakt op de ITTF Star Awards in de Qatarese hoofdstad Doha.

bron: Belga