Greg Van Avermaet ging met succes onder het mes

door
Belga
Leestijd 2 min.

De operatie aan het gebroken linkerkuitbeen van Greg Van Avermaet is succesvol verlopen. De olympisch kampioen bracht de nacht door in het AZ Monica in Antwerpen maar mag het ziekenhuis vanochtend alweer verlaten, zo meldt zijn ploeg BMC. Van Avermaet blesseerde zich vorige week bij een val tijdens een training met de mountainbike. Hij liep een breukje op net boven zijn linkerenkel. "Men heeft een kleine plaat en enkele schroeven geplaatst om de breuk te stabiliseren. De ingreep, uitgevoerd door dokter Tim Leenders in het AZ Monica in Antwerpen, verliep heel goed. Greg overnachtte in het ziekenhuis maar wordt vanmorgen ontslagen", zegt BMC-ploegdokter Max Testa, die preciseert dat Van Avermaet een speciale 'stapschoen' zal moeten dragen.

De 31-jarige Waaslander start onmiddellijk aan zijn herstel met een fysiotherapeut. "We denken dat hij over twee weken kan hervatten op de rollen. Daarna kunnen we de trainingsintensiteit opdrijven. Over vier tot zes weken kan hij weer op de weg trainen", aldus Testa, die eraan toevoegt dat het conditie- en trainingsschema van de olympische kampioen opnieuw bekeken zal worden tijdens het trainingskamp van BMC in december.

Greg Van Avermaet voelt zich naar eigen zeggen 'goed'. "Natuurlijk is het beter om niet geblesseerd te zijn, maar ik kan er niets aan veranderen en het gebeurt beter nu dan in januari. Ik heb nu enkele extra weken voor ik opnieuw op de fiets spring binnen een viertal weken. Daarna heb ik nog een groot trainingsblok voor de start van het seizoen, dus het komt wel in orde."

Van Avermaet legt in het persbericht van BMC uit wat er precies is gebeurd bij de val op training. "Het was mijn eerste trainingstochtje na enkele weken vrijaf. Ik sneed een bocht misschien iets te snel aan. Er lag een plas water die ik wilde vermijden, dus zette ik mijn voet neer, en zo is de breuk ontstaan."

Van Avermaet zou vanavond het startschot geven voor de Gentse zesdaagse, maar door de blessure moet hij afzeggen, preciseert BMC nog.

bron: Belga