Champions League basket - Charleroi boekte eerste zege tegen Partizan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Charleroi heeft woensdag op de vijfde speeldag in de Champions League basketbal zijn eerste overwinning behaald. Spirou versloeg het Servische Partizan in Belgrado met 70-84 (16-22, 24-27, 21-18 en 9-17). Eerder ging Charleroi in groep E kansloos onderuit tegen Besiktas (75-92), AEK Athene (58-80), Sassari (95-75) en Ludwigsburg (78-96). Onder impuls van de Amerikanen Dietrich James Richardson (16 punten) en Brandon Bowman (16 punten, 5 rebounds) knoopte Spirou na vier nederlagen aan met de zege. Op de zesde speeldag ontvangt Charleroi op 23 november het Poolse Zielona Gora in de Spiroudome.

Morgen/woensdag (18u) gaat BC Oostende tegen Mega Leks in het Servische Sremska Mitrovica op zoek naar zijn tweede overwinning in groep D.

Met nog negen wedstrijden te gaan bezet de tienvoudige Belgische kampioen met zes punten de zevende plaats in de stand. De vijf groepswinnaars stoten samen met de beste drie nummers twee rechtstreeks door naar de achtste finales van de play-offs. De overige twee nummers twee gaan naar de eerste ronde, net als de nummers drie en vier en de beste vier nummers vijf. De slechtste vijfde krijgt net als de zesde en de zevende een plaats in de achtste finales van de Europe Cup. De achtste is uitgeschakeld.

bron: Belga