Bpost: "Overname is nog niet van de baan"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een overname van het Nederlandse postbedrijf PostNL door bpost behoort nog steeds tot de mogelijkheden. "De deal is nog niet van de baan", zei Koen Van Gerven, CEO van bpost, dinsdag tijdens een toelichting van de strategische visie tot 2020 van het postbedrijf aan zijn aandeelhouders. De logica achter een overname van PostNL door bpost houdt nog steeds steek, zei Van Gerven aan de aanwezige aandeelhouders in Antwerpen. Nadat het vorige overnamebod in mei werd afgeketst, "hebben we aandachtig de pijnpunten geanalyseerd en die punten merkelijk verbeterd" in een tweede bod.

Maar vorige week vrijdag wees het Nederlandse postbedrijf het voorstel voor de tweede maal naar de prullenmand. Toch blijft de CEO van bpost in de overname geloven. "De deal is nog niet van de baan."

Van Gerven gaf aan dat ze bij bpost de afwijzing van PostNL nog aan het bestuderen waren. "Maar naar wat ik in de pers lees, is de deur dichtgeslagen maar staat het raam nog open. Ik ben nu op zoek naar een ladder om aan dat raam te geraken", aldus Van Gerven. Bpost heeft de hoop op een overname van de Nederlandse evenknie dus nog niet opgegeven. "Maar het wordt zeker geen vijandige overname", besloot de CEO.

bron: Belga