Belg gearresteerd op verdenking van moord in Nederlandse Bladel

Belg gearresteerd op verdenking van moord in Nederlandse Bladel

In het onderzoek naar de gewelddadige dood van de Jan van Mosselveld (41) uit het Nederlandse Bladel, heeft de Nederlandse politie in de gevangenis van Hasselt gisteren een 35-jarige Belg gearresteerd. Dat maakte de Nederlandse politie bekend. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van Mosselveld, die op woensdag 22 augustus 2011 door meerdere schoten om het leven kwam in zijn woning aan de Antoon Coolenlaan in Bladel. Het ging om een zogenaamde cold case, maar de Belg kon via een DNA-staal worden ontmaskerd. Uit het onderzoek bleek dat Van Mosselveld was gedood bij een uit de hand gelopen onenigheid, waarbij meerdere personen betrokken waren. Op de plek van het misdrijf werd uitgebreid sporenonderzoek gedaan, waaruit kon worden afgeleid dat een van de daders gewond was geraakt. Maar het bloedstaal leverde geen match op in de Nederlandse DNA-databank. Andere onderzoeksdaden bleven ook zonder resultaat.

Een zoektocht in de Belgische DNA-databank was wel succesvol: eind 2015 werd een match gevonden. Daarop werd het onderzoek door het cold case-team van de Nederlandse politie opnieuw geopend, in nauwe samenwerking met de Belgische autoriteiten.

Het onderzoek leidde uiteindelijk tot de arrestatie van een 35-jarige Belg in de gevangenis van Hasselt. Een onderzoeksrechter in Hasselt zal over zijn uitlevering beslissen.

Volgens Het Belang van Limburg gaat het om Avni K. uit Beringen, die in september 2015 tot 15 maanden cel werd veroordeeld voor een gewelddadige overval op een gokkantoor. Ongemaskerd en op zijn sokken kon hij gewapend met een mes 1.600 euro buitmaken. In 2011 veroordeelde het Antwerpse hof van beroep hem al tot een jaar cel met uitstel voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen.

bron: Belga