ATP World Tour Finals – Djokovic klopt Raonic en mag naar halve finales

ATP World Tour Finals - Djokovic klopt Raonic en mag naar halve finales

Titelverdediger Novak Djokovic (ATP 2) heeft dinsdag ook zijn tweede wedstrijd op de ATP World Tour Finals (hard/7,5 miljoen dollar) in de Londense O2 Arena winnend afgesloten. De Serviër, al goed voor vijf eindzeges op de Masters, haalde het na een spannende partij van de Canadees Milos Raonic (ATP 4) en verzekerde zich zo meteen van een ticket voor de halve finales. Het werd 7-6 (8/6) en 7-6 (7/5) na 2u14, in de tweede manche liet Raonic een setpunt onbenut. Eerder op de avond boekte Dominic Thiem (ATP 9) zijn eerste overwinning in dezelfde Ivan Lendl-groep. De talentvolle Oostenrijker versloeg na een wedstrijd van 1 uur en 31 minuten de Fransman Gaël Monfils (ATP 6) in drie sets (6-3, 1-6, 6-4).
Zondag, op de eerste speeldag van de Ivan Lendl-groep, versloegen Djokovic en Raonic respectievelijk Thiem in drie sets (6-7 (10/12), 6-0 en 6-2) en Monfils in twee sets (6-3 en 6-4). Donderdag treft Djokovic de uitgeschakelde Monfils – als die laatste nog speelt, hij is immers geblesseerd – en strijden Thiem en Raonic om het tweede ticket voor de finale.
Maandag wonnen in de John McEnroe-groep de Schot Andy Murray (ATP 1) en de Japanner Kei Nishikori (ATP 5) hun partij. Murray klopte de Kroaat Marin Cilic (ATP 7) in twee sets (6-3 en 6-2), Nishikori won met dezelfde scores van de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP 3).
David Goffin (ATP 11) is de eerste reserve in Londen, het is niet ondenkbaar dat hij donderdag Monfils moet vervangen tegen Djokovic. Die won de Masters in 2008 en de voorbije vier jaar (2012-2015).

bron: Belga