Wickmayer, 51e, en Flipkens, 62e, winnen plaats op WTA-ranking

Wickmayer

Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens stijgen deze week allebei een plaats op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. Ze staan respectievelijk 51e en 62e. Alison Van Uytvanck gaat ook een bank vooruit en staat als nummer 123 net voor Elise Mertens, die vier plaatsen moet inleveren. Maryna Zanevska, 128e, zakt een plaatsje.

Door de finale van de Fed Cup stonden er afgelopen week geen WTA-toernooien op de kalender. In de top twintig zijn er dan ook geen verschuivingen. De Duitse Angelique Kerber is al geruime tijd zeker dat ze het jaar voor het eerst in haar carrière afsluit als nummer 1 van de wereld. Achter de 28-jarige ‘Angie’ volgen de Amerikaanse Serena Williams (tweede) en de Poolse Agnieszka Radwanska (derde). De Roemeense Simona Halep en de Slovaakse Dominika Cibulkova maken de top vijf vol.

Karolina Pliskova verlengde gisteren met de Tsjechische ploeg hun Fed Cuptitel door in Straatsburg met 2-3 te winnen van Frankrijk. Pliskova blijft zesde op de WTA-ranking. Ook de andere leden van het winnende team, Petra Kvitova (11e) en Barbora Strycova (20e), behouden hun plaats.

bron: Belga