Trump verslaat Clinton – Trump “gaat nadenken” over speciaal onderzoek naar Hillary Clinton

Trump verslaat Clinton - Trump "gaat nadenken" over speciaal onderzoek naar Hillary Clinton

De pas verkozen Amerikaanse president Donald Trump weet nog niet of hij een speciale procureur zal aanstellen om een onderzoek te openen naar het gebruik van het private e-mailaccount van zijn Democratische rivale Hillary Clinton. Dat zei hij tijdens een interview dat zondag werd uitgezonden op CBS. Hij beloofde dat tijdens het een verkiezingsdebat in oktober nochtans te doen als hij zou willen. Trump noemde de verkiezingscampagne bovendien “aan beide kanten smerig”, maar hij heeft daar geen spijt van. “Ik ga erover nadenken”, zei hij tijdens het “60 Minutes”-interview over zijn bedreiging tegenover Hillary Clinton dat hij een speciale procureur zou aanstellen om haar situatie te onderzoeken, “want er zijn nog nooit meer leugens, en verborgen zaken geweest”.
“Ik heb gevoel dat ik wil focussen op jobs, op gezondheidszorg, op grenzen en de immigratie en om een zeer goede immigratiewetgeving te creëren”, zei hij vervolgens. Trump, die het tijdens zijn campagne niet naliet om Hillary en haar echtgenoot, ex-president Bill Clinton, door het slijk te halen, verklaarde in het interview nog dat hij de Clintons geen pijn wil doen. “Clinton heeft enkele slechte dingen gedaan. Maar het zijn goede mensen.”
Trump verklaarde ook nog dat zowel hijzelf als Clinton een smerige campagne voerden. “Zij waren hard en ik was hard”, aldus Trump, die toevoegde dat hij liever iets “zachter” was geweest en “meer had gefocust op het beleid”. Toch voerde hij een “geweldige campagne”.
De nieuwe president bevestigde ook dat hij nog steeds gekant is tegen het electoraal college bij de verkiezingen. Trump won het hoogste aantal kiesmannen, maar Hillary Clinton won de “popular vote”, en kreeg dus meer stemmen achter zich. Dat onderscheid doet opnieuw vragen rijzen over het behoud van dat Electoral College. “Ik zou liever zien dat de stemmen simpelweg geteld worden. Weet je, als jij 100 miljoen stemmen hebt en de andere persoon 90 miljoen, dan win je.”

bron: Belga