Rode Duivels - "Moeilijk om niet tevreden te zijn na dergelijke overwinning"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik ben zeer tevreden. Als men niet tevreden is met een 8-1-overwinning, dan is er een probleem. Ik was bovendien blij met de mentaliteit van de spelers vandaag." Zo reageert de Belgische bondscoach Roberto Martinez op de overwinning op de vierde speeldag van de Europese kwalificaties voor het WK 2018 van de Rode Duivels tegen Estland. "We wisten dat we de wedstrijd sterk moesten starten en dat hebben we gedaan, door van in het begin intens te spelen. We hebben dat ritme gedurende heel de wedstrijd aangehouden. Buiten bij het Estse doelpunt, dat verdiend was, hebben we heel de wedstrijd gedomineerd. Er was veel beweging en de mentaliteit zat goed. In deze soort van wedstrijd kan men de neiging hebben om egoïstisch te spelen, maar dat heb ik vandaag niet gezien."

België staat met 12 punten op 12 aan de leiding in groep H, met twee punten voorsprong op Griekenland, tegen wie de Belgen op 25 maart spelen. Griekenland speelde 1-1 gelijk tegen Bosnië.

"Wat er gebeurd is in de andere wedstrijden was goed voor voor ons, maar we moeten ons concentreren op onze eigen wedstrijden", aldus Martinez nog. "We hebben vandaag gezien dat we ons nog kunnen verbeteren. We waren sterk in de aanval, maar qua verdediging waren er twee of drie momenten waarop we intelligenter konden spelen. Het gaat nu moeilijk zijn om de spelers vijf maanden niet meer bij mij te hebben. Ik ga ze van dichtbij volgen en proberen ze zoveel mogelijk te zien, zowel in België als in het buitenland."

De meest besproken beslissing van Martinez was die om de 39-jarige Timmy Simons in de 88ste minuut op het veld te sturen. Het was van 2013 geleden dat Simons nog speelde voor de Rode Duivels. "Ik bevond me in een uitzonderlijke situatie, met zeven spelers aan de kant. Ik kon het me niet veroorloven om een jonge speler zonder ervaring op het veld te sturen. Ik heb Timmy gevraagd of hij klaar was, en hij heeft ja gezegd."

"Ik wilde Timmy belonen, hij kan een voorbeeld zijn voor de jonge generatie. Hij is bereid om alles te doen voor de nationale ploeg", aldus Martinez nog.

"Als de trainer van de Rode Duivels je vraagt om te komen, dan kom je", reageert Simons. "Ik vind dat de ploeg meer volwassen is geworden sinds ik de nationale ploeg heb verlaten. Ik denk niet dat ik ga blijven. Je moet realistisch blijven, maar ik blijf altijd beschikbaar."

bron: Belga