Oorlog bij politievakbond NSPV escaleert

Oorlog bij politievakbond NSPV escaleert

Het NSPV, de grootste onafhankelijke politievakbond van ons land, heeft 19 van zijn eigen leden, afgevaardigden en lokale voorzitters, geschorst. De raad van beheer zet die stap omdat de leden vasthouden aan een fraudeklacht tegen voormalig voorzitter Philip Van Hamme. Als gevolg van de schorsing, dreigt zowat de volledige syndicale werking van het NSPV in de provincie Antwerpen stil te vallen. De 19 NSPV’ers beschuldigen hun voormalige voorzitter van wanbeheer, graaipraktijken en regelrechte fraude. Volgens de klacht is bijna 4 miljoen euro aan lidgelden spoorloos verdwenen.

De kwestie werd voor het eerst aangekaart door Gert Cockx, die Van Hamme in 2011 opvolgde als voorzitter van het NSPV. Cockx kwam vorig jaar plots zelf in opspraak wegens vermeend gesjoemel. Volgens zijn aanhangers werd Cockx slachtoffer van een lastercampagne van Van Hamme en zijn aanhang.

Dat de 19 “dissidenten” de klacht tegen Van Hamme onderschrijven, heeft kwaad bloed gezet bij de huidige vakbondstop, die de 19 verwijt zich “in de plaats te stellen van de raad van beheer”. Volgens voorzitter Carlo Medo werden de leden geschorst om “de rust te laten terugkeren in de organisatie”.

bron: Belga