Nevelige start van de week maar zachte temperaturen tot woensdag

Nevelige start van de week maar zachte temperaturen tot woensdag

De mist verdwijnt vandaag geleidelijk maar de bewolking neemt toe en vanaf het westen gaat het soms licht regenen. Vannacht en morgen wordt het overal grijs, nevelig en miezerig met lichte regen of motregen. Het wordt wel zachter met temperaturen die al oplopen naar 12 of 13 graden. De volgende dagen neemt de wind en de intensiteit van de regen verder toe. Woensdag is het nog heel zacht met temperaturen tot 15 graden, daarna wordt het iets minder zacht. Dat meldt het KMI. Deze middag wordt het dus overal zwaarbewolkt. In het westen valt er al wat lichte regen of motregen en die neerslag schuift geleidelijk verder naar het centrum. In het oosten blijft het nog lange tijd droog, in het uiterste zuidoosten zelfs helemaal droog. In het oosten blijft de wind zwak, in het westen en ook het centrum wordt die matig, uit zuid tot zuidwest. De maxima worden op het einde van de dag bereikt en liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen, 6 of 7 graden in het centrum en 9 of 10 graden aan de kust. Vanavond en vannacht wordt het overal zwaarbewolkt en nevelig met eerst lichte of matige regen, later soms lichte regen of motregen. Door het laaghangend wolkendek kan het mistig worden in de hoge Ardennen. De minima liggen ’s avonds tussen 2 en 10 graden. Tegen de ochtend kan het nog een paar graden zachter worden.

Morgen wordt een nevelige, grijze dag met een laaghangend wolkendek dat de Ardense Hoogten raakt en daar het zicht sterk gaat beperken. We krijgen daarbij overal perioden met lichte regen of motregen. Ook woensdag is het nog meestal zwaarbewolkt tot betrokken en krijgen we perioden met regen of buien.

Van donderdag tot maandag wordt zeer wisselvallig en vrij winderig herfstweer verwacht met regelmatig regen of buien, soms vrij hevige buien. Vrijdag is er daarbij kans op een donderslag. Zaterdag kan er op de Ardense Hoogten wat winterse neerslag vallen.

bron: Belga