Ludo Philippaerts krijgt 725.000 euro schadevergoeding voor oplichting bij verkoop paard

Ludo Philippaerts krijgt 725.000 euro schadevergoeding voor oplichting bij verkoop paard

De bekende ex-springruiter Ludo Philippaerts en zijn stoeterij Dorperheide uit Meeuwen-Gruitrode werden opgelicht bij de verkoop van het paard Amaretto d’Arco. Dat heeft de correctionele rechtbank van Antwerpen maandag gezegd. De vroegere eigenaars van stoeterij Arenberg in Malle moeten Philippaerts een schadevergoeding betalen van 725.000 euro. Ze zijn ook veroordeeld tot 15 maanden cel en 2.750 euro boete. Stoeterij Arenberg zelf werd vrijgesproken. De stoeterijen Dorperheide en Arenberg hadden in 2002 Amaretto d’Arco gekocht voor 17.000 euro. Het paard werd bij stoeterij Arenberg in Malle op stal gezet. Op 18 augustus 2008 vernam Philippaerts dat beklaagden Patrick S. en Louise M. het paard zonder zijn medeweten hadden verkocht aan de Amerikaanse fokkerij Spy Coast Farm.

Patrick S. beweerde dat hij 500.000 euro had gekregen voor Amaretto d’Arco en beloofde Philippaerts de helft. Later bleek dat de Amerikanen 1.450.000 euro hadden neergeteld. Philippaerts voelde zich bedrogen en diende een klacht in. Patrick S. en Louise M. lieten verstek gaan. Ze zijn intussen naar Frankrijk verhuisd en zouden volgens hun advocate, die wel bij de uitspraak aanwezig was, geen dagvaarding hebben gekregen. Ze kondigde meteen aan dat er verzet zal worden aangetekend.

Stoeterij Arenberg, die nu in handen is van een Oekraïense zakenman, stond mee terecht, maar werd vrijgesproken. De stoeterij moet bijgevolg niet mee opdraaien voor de schadevergoeding van 725.000 euro die Philippaerts en zijn stoeterij toegekend kregen. Amaretto d’Arco is twee maanden geleden gestorven tijdens een operatie na een koliekaanval.

bron: Belga