Grijze en nevelige start van de week

Grijze en nevelige start van de week

Vandaag begint de dag droog. Op de meeste plaatsen is het grijs met nevel, mist en laaghangende bewolking die hardnekkig kunnen zijn. Lokaal zijn er opklaringen met aanvriezende mist. In de namiddag volgt wat lichte regen of motregen vanaf het westen. De maxima gaan van 2 tot 9 graden. Vanavond en vannacht overal regenachtig en geleidelijk zachter. Dat meldt het KMI. Morgen blijft het grijs en miezerig met geregeld motregen. Op de Ardense hoogten kunnen de lage wolken het zicht belemmeren. Het wordt zachter met maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot 13 graden over het westen. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot westzuidwest, aan zee uit westelijke richtingen.

Woensdag blijft het overwegend zwaarbewolkt alhoewel een paar tijdelijke opklaringen niet uitgesloten zijn. We verwachten nog steeds perioden van lichte regen of enkele buien. Het is wel zacht met maxima van 9 tot 14 graden. Donderdag wordt een winderige dag met soms matige regen. Mogelijk wordt het later overdag wisselvallig vanaf het noordwesten met buien maar ook enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden.

Vrijdag en zaterdag krijgen we gedeeltelijk tot zwaarbewolkt weer. Er vallen buien die op de hoogten geleidelijk een wat meer winters karakter aannemen. De maxima schommelen in het centrum rond 7 of 8 graden. Mogelijk wordt het zondag droog.

bron: Belga